Lakóautó szalon, bérlés, értékesítés
Új lakóautók
Használt lakóautók
Lakóautó bérbeadás
Akciós lakóautó árak
Felszerelesi_cikkek_alkatreszek
Hasznos tanácsok
Útvonal ajánló
Elérhetőségek
Adatkezelési tájékoztatás

OTP Széchenyi Pihenőkártya


K&H SzépkártyaMinden lakóautóval, vagy lakókocsival útrakelőnek ajánlom figyelmébe ezt a három honlapot. Rendeteg információ, útvonal tervezés, hasznos tanács olvasható rajtuk.

www.eurocampings.hu
www.eurocampingcar.com
www.camper-55plus.info

PRAKTIKUS TANÁCSOK LAKÓAUTÓVAL UTAZÓKNAK:

A lakóautó megengedett sebessége országonként eltérő lehet.

Magyarországon személygépkocsi, így a személygépkocsikra vonatkozó előírások az irányadók. A lakóautók kellemes utazósebessége 100-110 Km/h.

A szennyvíztartályok ürítését mindig kizárólag erre kijelölt helyen végezzük. A kempingekben kivétel nélkül mindenhol, nagyobb benzinkutaknál, parkolókban, főútvonalakon táblával jelölt ürítő helyet találhatunk. Hasznos lehet ha van az autónkban egy darab tömlő, a legtöbb helyen van, de néha nagy segítség lehet.A lakóautóban elhelyezett víztartály ( tartályok) általában 120-150 l közötti vizet tárolnak. Tapasztalatok szerint egy fő zuhanyozásához kb. 8-10 liter víz elegendő. A lakóautóban max.2 db pb. gázpalack helyezhető el biztonságosan, a külön erre a célra kialakított tárolóban. Nyári utazások alkalmával általában 10-14 napos túrákhoz elegendő egy teljesen feltöltött palack is.

A városlátogatások alkalmával magára hagyott autót, bizonyos helyeken előszeretettel törik fel, rabolják ki. Készüljünk föl előre, és így nem leszünk eme kellemetlen élmény részesei. Az autó ablakait ne sötétítsük el, mert felkelti a kíváncsiságot. Természetesen értéket, műszaki cikket ne hagyjunk látható helyen. Az ajtókra kapható, utólag egyszerűen felszerelhető esztétikus biztonsági zár. A gépkocsi első ajtajára is kapható többféle szerkezet, de ha a belső ajtó fogantyúkat egy hevederrel összekötjük, az is megfelel. Az autónkba szerelhetők különböző méretű széfek, ahol értékeinket biztonságban tárolhatjuk.

Ha a gépkocsinkon kerékpárt szállítunk, ne felejtsük a piros-fehér csíkos fényvisszaverős táblát kitenni.

Amennyiben a behajtást, vagy megállást kimondottan lakóautó részére tábla tiltja, azt mindig szigorúan tartsuk be...

Amennyiben elősátrat (OMNISTOR) használunk, hevederrel rögzítsük, mert a szél tönkreteheti.

LAKÓAUTÓK BÉRLÉSE:

lakóautót bérelhet minden magyar (külföldi) állampolgár aki betöltötte a 19. életévét, személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal, lakcím igazoló kártyával rendelkezik. Továbbá szükséges még 200.000 Ft kaució megléte, mely a bérlés során esetlegesen, a bérlő hibájából keletkezett,és a gépkocsira érvényes teljes körű CASCO biztosítás önrésze alatti, tehát a biztosító által nem térített károk rendezésére szolgál. A bérleti díj megfizetése az indulást megelőzően történik.

A gépkocsi átvételekor munkatársaink részletesen bemutatják az autót, elmagyarázzák működését, valamint a lakóautó felszereléseinek használatát.

---------------------------------------

Lakóautó kiválasztási tanácsok, tippek


Milyen szempontok szerint válaszunk lakóautót?

A lakóautók alapvetően négy fő csoportra oszthatók:

Alkóvos modellek: a vezetőfülke fölött egy nagyméretű, általában két személyes ágy van, ez helykihasználás szempontjából előnyös. Ez a típus kimondottan nagy családok részére ajánlott, általában öt, hat, esetenként hét személy utazását, szállását teszik lehetővé.

Félintegrált modellek: A lakóautó felépítmény kizárólag a vezetőfülke mögött helyezkedik el, alacsonyabb, áramvonalasabb felépítésű, biztosítva ezzel a jobb vezethetőséget, kedvezőbb fogyasztást. Az lakóautó magassága is kb. 30-40 cm-el alacsonyabb. Ez a típus viszont legtöbb esetben csak három vagy négy személynek nyújt hálóhelyet.

Teljes integrált lakóautók: A gyártó az alap gépkocsiból csak az alvázat használja, és erre építi fel a teljesen egyedi, sokszor kissé furának ható, néha futurisztikus felépítményt. Ezekben a lakóautókban leginkább kiküszöbölik az előbbiekben említett típusok összes hátrányát, és alkalmazzák a előnyös tulajdonságaikat. Óriási előnye a tágas, és jól variálható belső tér. A teljes integrált lakóautók legtöbbször négy személyesek, de találkozhatunk öt, és hat személyessel is. Talán hátránya a viszonylag magas ár, bár ezek a guruló otthonok mindenképpen a magasabb kategóriába tartoznak.

A negyedik csoport, az úgynevezett "van" típuscsalád.

Az autó teljes egészében egy zárt rakterű áruszállítóra emlékeztet, csupán az ablakok, és az ajtók mutatják nekünk, hogy a belső lakóautó kialakítású.

Előnye, hogy jól, könnyedén vezethető, kis méretei miatt könnyen parkolható, gyors, és kedvező fogyasztású. A lakóterét tekintve praktikus, és bár létezik három és négy személyes változatban is, inkább két fő részére kényelmes. Lakóautó választásnál érdemes még mérlegelni néhány fontos szempontot:
  • A belső szekrények, tárolók mérete lényeges szempont.
  • A csomagtér mérete később nagyon fontos, a garázsos modellek mindenképpen kedveltebbek. Az ágyak mérete sem elhanyagolható, valamint a fürdő használhatóságára is érdemes odafigyelni.
                    

www.kronart.hu - KronArt Design - weblapkészítés, reklámgrafika, programozás, dekoráció